اثر بخشی اموزش بسته مداخله روانی تربیتی هوش سیال بر افزایش ادراک و توجه در دانش اموزان دختر دارای اختلال بیش فعالی و نقص توجه دوره دوم ابتدایی - خواجوند‌صالحی ساره; سعادتی شامیر ابوطالب (روان‌شناسی انگیزش، رفتار و سلامت)
هدف این پژوهش تعیین اثر بخشی اموزش بسته مداخله روانی تربیتی هوش سیال بر افزایش ادراک و توجه در دانش اموزان دختر دارای اختلال بیش فعالی و نقص توجه دوره دوم ابتدایی بود . طرح پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی کودکانِ پسر 10-12ساله مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی ویژه کودکان شهر تهران در نیمه اول سال 1402 بود که با توجه به هدف پژوهش، از میان جامعه آماری فوق، تعداد 30 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای به صورت چند مرحله‌اي انتخاب شدند و با جایگزینی تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها عبارت بود از مولفه ادراک ماهر (سعادتی شامیر ،1401) و آزمون توجه (سعادتی شامیر ،1401) پس از اجرای پیش‌آزمون، گروه گواه در انتظار ماند و مداخله روانی- تربیتی هوش سیال ماهر برای گروه آزمایش در 10 جلسه 90 دقيقه‌اي به شیوه گروهی به اجرا گذاشته شد و سپس در پایان مداخلات درمانی، بار دیگر آزمودنی‌های دو گروه آزمایش و گواه توسط پرسشنامه‌های ادراک و توجه مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌های پژوهش با استفاده از تحليل کواريانس چند متغيري (MAVCOVA) تحلیل گردیدند. نتایج پس آزمون اول و دوم (پی گیری) نشان داد که بعد از مداخله بین گروه آزمایش و کنترل در میزان افزایش توجه و ادراک تفاوت معنی‌داری وجود دارد (p< 0/05)،. در تبیین این یافته ها می توان گفت که بسته مداخله روانی- تربیتی هوش سیال ماهر به کودکان کمک می کند تا میزان توجه و تمرکز آنها افزایش یابد